Automatiseer je productieproces!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Als je bedrijf goederen of producten produceert, zal het een bepaald proces hebben om dit te doen. Het is echter niet eenvoudig om ervoor te zorgen dat elke stap van dit proces efficiënt en soepel verloopt.

Een inventaris die niet up-to-date is, kan bijvoorbeeld ernstige problemen veroorzaken, tot aan het punt waarbij productie gestopt moet worden tot de ontbrekende onderdelen binnenkomen. Vaak biedt automatisering een uitstekende oplossing, vooral als je een tool zoals Triggre gebruikt. In deze blog willen we een voorbeeld geven dat dit perfect illustreert.

Voorraadbeheer en up-to-date informatie

Een van onze klanten in de auto-industrie heeft ons onlangs gevraagd om binnen twee weken de conceptversie van een applicatie te creëren. Daarna zouden ze de applicatie zelfstandig blijven ontwikkelen.

Het doel van de applicatie: automatiseer voorraadbeheer op basis van productie, zodat auto-onderdelen altijd op voorraad zijn. Uiteraard vergemakkelijkt dit het productieproces van een auto aanzienlijk, omdat het de efficiëntie optimaliseert en het voorkomt dat de productie gestopt moet worden vanwege een ontbrekend onderdeel.

Maar we zijn nog een stap verder gegaan, door de afzonderlijke processtappen in kaart te brengen, op basis waarvan we informatie aan de applicatie hebben toegevoegd. Het is nu mogelijk om de productiefase aan te geven waarin elk onderdeel wordt gebruikt.

Hierdoor hebben medewerkers in elke fase een direct overzicht. Ze krijgen een lijst te zien met alle vereiste onderdelen en zodra ze deze gebruiken, werkt de applicatie de voorraad automatisch bij.

Op deze manier krijgt iedereen binnen de organisatie altijd actuele informatie over de status quo. Bovendien maken werknemers minder fouten tijdens het productieproces, omdat ze altijd weten welke onderdelen ze op welk moment moeten gebruiken.

Kostenefficiënte maatwerkoplossing

Hoewel de deadlines krap waren, hebben we ze allemaal gehaald en de applicatie was binnen de afgesproken tijd up-and-running. Wat nog belangrijker is, de resultaten zijn veelbelovend!

Vooral bij het runnen van een kleiner bedrijf, zoals bij onze klant, zijn enorme ERP-systemen zelden de hoge investeringskosten waard. Daarom biedt een stabiele oplossing zoals Triggre een uitstekende oplossing: het is kostenefficiënt en volledig aangepast aan jouw processen!

Get started for free and experience the power of the Triggre platform.

By signing up for your free account, you agree to receive e-mails from Triggre.

By using our site you agree to our use of cookies to deliver a better site experience.